adidas SolarGlide ST Review

oktober 7, 2018 UltraVioletRuns No comments exist

Veel hardlopers zijn nogal eenkennig: als ze eenmaal een hardloopschoen, sport-BH of gelletje hebben gevonden, blijven ze daarbij. Ook ik ben geen uitzondering op deze regel. Jarenlang was Asics mijn merk, tot ik de adidas SolarGlide ST hardloopschoenen probeerde. De schoenen zaten zó fijn dat ik een uitstapje maakte van Asics naar adidas. Ik zal jullie uitvoerig mijn bevindingen delen in deze review over de adidas SolarGlide ST.Als historica begin ik graag met de geschiedenis van een hardloopschoen. Deze is hier relatief kort, aangezien de adidas SolarGlide ST een geheel nieuwe hardloopschoen van adidas is. De schoenen zijn onderdeel van de adidas Solar-lijn. Naast de adidas SolarGlide ST bestaat deze uit de adidas Solar Boost en de SolarGlide. Omdat ik een correctie nodig heb tijdens het hardlopen, loop ik al sinds het begin van mijn hardloopcarrière op antipronatieschoenen. De adidas Solar Boost en SolarGlide zijn neutrale schoenen, de SolarGlide ST is de antipronatiesschoen in deze familie. ‘ST’ staat dan ook voor stabiliteit en dit is iets dat de schoenen zeker waarmaakten tijdens het hardlopen.

Ik was al een tijdje op zoek naar stabiele maar ook lichte hardloopschoenen. In mijn hoofd gingen deze twee dingen niet goed samen, tot ik de adidas SolarGlide ST probeerde. De schoenen zijn lichtgewicht en ook stabiel en ondersteunend. De Boost-demping in de tussenzool geeft je veel energie terug tijdens het hardlopen. Tegelijkertijd levert de Solar Porpulsion Rail stabiliteit. Het voelt echt of je maar door kan gaan met hardlopen, zonder het ondersteunende gevoel te verliezen. De Fit Counter-hiel houdt je voeten goed op hun plek en laat tegelijkertijd genoeg ruimte over voor de achillespees om te bewegen. Dit resulteerde bij mij in een super fijn gevoel en een veel natuurlijkere manier van afwikkelen tijdens het hardlopen.Het uiterlijk van hardloopschoenen is natuurlijk ondergeschikt aan het effect, maar ik moet bekennen dat ik de adidas SolarGlide ST naast zeer fijn om op te lopen ook zeer fijn om naar te kijken vind. De schoenen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar ik besloot voor de ‘retro-look’ te gaan en kocht de SolarGlide St in een klassieke zwart-wit-uitvoering. Deze zeer stijlvolle uitvoering past werkelijk bij al mijn kleurige hardloopkleding. Ook zijn de hardloopschoenen perfect casual te dragen. Ik zal ze vooral dragen tijdens het lopen van middellange afstanden omdat ze de juiste combinatie bieden tussen stabiliteit, demping en lichtgewicht zijn. En dat alles in een zeer stijlvol jasje. Ik ben zeker fan van de adidas SolarGlide ST!

Hebben jullie ook wel eens op de adidas SolarGlide ST gelopen? En hoe vonden jullie de hardloopschoenen? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! Reageren kan door een reactie te plaatsen, of een persoonlijk berichtje te sturen naar info@ultravioletruns.com of Instagram.

Liefs,

Violet
@ultravioletruns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *