Running Girl van de Week!

januari 14, 2018 UltraVioletRuns No comments exist

Running Girl van de week: Violet!

Ik ben super trots en blij om afgelopen maart uitverkozen te zijn tot Running Girl van de Week bij Runninggirls.nl!
Klik op de link voor mijn interview, of lees het hieronder!

Liefs,
@ultravioletruns

Running Girl Violet reist en loopt op dit moment dwars door Nieuw-Zeeland. Samen met haar vriend traint ze voor de Rotorua marathon die op zes mei zal plaatsvinden. Haar training vinden plaats on en off road en een dikke week geleden liep ze haar eerste trail run (The Hillary) door de bergen van Nieuw-Zeeland. Naast het onderhouden van haar eigen website (www.ultravioletruns.com), blogt ze ook voor hardloopnetwerk.nl. Violet is dus een motiverende Running Girl en vanwege haar te gekke avontuur in Nieuw-Zeeland stelde ik haar graag een aantal hardloopvragen.

Enorm blij was ik toen ik hoorde dat ik was verkozen tot Running Girl van de Week! Wat een eer! Ik ben Violet, 27 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik heb een Master in Oude Geschiedenis en heb een liefde voor schrijven, Italië en hardlopen. Een jaar geleden heb ik de Instagram @ultravioletruns opgericht om mijn passie voor hardlopen met zoveel mogelijk mensen te delen! Momenteel bevind ik me aan de andere kant van de wereld, want ik ben een half jaar aan het reizen door Nieuw-Zeeland! Hier loop ik veel hard in het prachtige landschap en ben ik van plan nog heel veel (trail)runs te gaan doen! Mijn reis zal ik afsluiten door in mei samen met mijn vriend mee te doen aan de Rotorua Marathon, onze tweede marathon.

Hoe ben je begonnen met hardlopen?
Ik ben begonnen met hardlopen in een moeilijke periode. Ik kwam net uit een lange relatie en ik was al het vertrouwen in mezelf verloren. Ik schreef me in voor mijn eerste wedstrijd en begon te trainen. Het gevoel dat het lopen me gaf was verslavend en ik voelde me langzamerhand sterker dan ooit. Mijn 5 kilometer breidde ik uit naar een 10 kilometer en naar een halve marathon. In oktober liep ik mijn eerste hele marathon. Hardlopen heeft me meer zelfvertrouwen gegeven dan ooit, mijn conditie verbeterd en me continu laten verbazen over waartoe ik in staat ben. En als klap op de vuurpijl ben ik door hard te lopen de liefde van mijn leven tegen gekomen! Nu lopen we samen veel wedstrijden en gaan we hand in hand de finish over!

Wat zijn je doelen op dit moment, waar train je voor?
Momenteel train ik voor mijn tweede marathon: de marathon van Rotorua in Nieuw-Zeeland. Het landschap in Nieuw-Zeeland is heel anders dan in Nederland. Vooral de heuvels en bergen zijn pittig dus ik ben momenteel veel bergen op aan het rennen. Maar je moet natuurlijk altijd bergen verzetten om een marathon te rennen :). Ik ga de marathon samen lopen met mijn vriend en we zullen alles vastleggen met de GoPro. Als ik terug ben in Nederland zou ik mijn 10 kilometertijd graag nog verbeteren. Blessures gooiden het afgelopen jaar roet in het eten. Maar straks ben ik hopelijk zo goed getraind dat het moet gaan lukken!

Heb je een hardloopdroom/wens?
Ik zou het liefste met mijn vriend de hele wereld over reizen en overal marathons lopen. Graag zou ik ooit deelnemen aan de marathons van Boston, New York en Chicago en ook de Great Wall of China Marathon lijkt me fantastisch! En het lijkt me geweldig om ooit met mijn verhalen en video’s over hardlopen mijn brood te kunnen verdienen! En een keer een podiumplek tijdens een race lijkt me fantastisch, dat is me het afgelopen jaar bijna gelukt en ik hoop dus dat 2017 mijn jaar gaat worden!

Waar loop je het liefste hard?
Ik woon in Amsterdam in de buurt van de Amstel, dus daar ben ik vaak hardlopend te vinden. Ook loop ik graag in het Westerpark. Maar het liefst ga ik de natuur in en maak ik lange tochten, ver van de gebaande paden af. Trailrunning ben ik aan het ontdekken en ik vind het fantastisch! En het hardlopen in Nieuw-Zeeland is natuurlijk ook geweldig!

Wanneer loop je het liefste hard?
Ik loop het liefste ’s ochtends vroeg. Het gevoel dat je dan de rest van de dag ervaart is fantastisch: het voelt alsof je de hele wereld aan kan! Ook train ik graag vroeg in de ochtend in Amsterdam met het November Project. Maar na het werken ging ik voor we naar Nieuw-Zeeland vertrokken vaak ook samen lopen met mijn vriend. We hadden ‘zweetdates’ en bespraken al hardlopend onze hele dag met elkaar.

Wat eet je voor en na het lopen?
Voor het lopen moet ik altijd iets eten, maar ik let wel goed op wat ik eet omdat ik lang niet alles kan verdragen tijdens een run. Dus ik zorg dat ik altijd iets van een banaan eet voor een wedstrijd. Tijdens lange wedstrijden gebruik ik gels, maar die vallen helaas lang niet altijd goed dus ik ben nog steeds zoekende naar de beste hardloopvoeding. Na een lange duurloop drink ik altijd Chocomel. Daar zit genoeg in om aan te sterken en ik hou ontzettend van chocolade. Als ik er even doorheen zit tijdens het lopen, denk ik vaak aan de Chocomel die op me wacht en dan kan ik weer even door.

Hoe motiveer jij jezelf?
Toen ik begon met hardlopen zat ik erg in de put. Ik besloot de Instagram @ultravioletruns op te richten om mijn voortgang te delen en andere hardlopers te volgen. Uiteindelijk heeft @ultravioletruns me een heel netwerk aan hardloopvrienden opgeleverd en krijg ik soms van mensen berichten dat mijn berichten zo inspirerend zijn, dat vind ik echt geweldig! En door met een aantal hardloopclubs van bijvoorbeeld Nike mee te doen, heb ik een heel netwerk aan vrienden en vriendinnen gekregen. We nodigen elkaar uit voor evenementen, maken veel foto’s en hebben voor, tijdens en na het lopen de grootste lol! Mijn grootste steun en motivator vormt mijn lieve vriend Mark. Ik heb hem door het hardlopen leren kennen en hij is echt de liefde van mijn leven. Als ik er even doorheen zit, helpt hij me. En ook toen ik door een blessure even niet kon lopen, was hij er voor me. Ik steunde hem tijdens zijn eerste marathon in Leiden door als cheerleader langs de kant te gaan staan. Hij steunde mij vervolgens bij mijn eerste marathon in Amsterdam, waar hij meefietste en elke 5 kilometer met een ander, zelfgemaakt bord langs de kant stond om me aan te moedigen. Na de marathon ben ik erg ziek geworden en belandde ik op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Ik bleek een virus in mijn evenwichtsorgaan te hebben en ik moest lang herstellen. Maar Mark was er voor me en heeft voor me gezorgd toen ik na de marathon alleen maar plat in bed kon liggen. Woorden schieten tekort om aan te geven hoeveel hij voor mij betekent!

Wat is je favoriete runningoutfit?
Mijn favoriete runningoutfit bestaat uit het shirt dat ik van mijn vriend kreeg toen ik mijn eerste marathon ging lopen. Het roze shirt met op de voorkant ‘UltraViolet Runs’ en met mijn naam op de achterkant, heeft me door de marathon heen geholpen. Ik loop altijd op Asics schoenen omdat ik overproneer, en zweer dan ook bij de Asics GT-2000. Verder draag ik graag mijn 2-in-1 Nike shorts en heb ik een voorliefde voor leuke haarbandjes! Toen ik net begon met lopen, was ik zo onzeker dat ik mezelf het liefste zoveel mogelijk wilde bedekken. Nu draag ik de meest felle kleuren en vind ik het heerlijk om te laten zien wie ik ben!

Wat is je mooiste hardloopmemorie?

Mijn allermooiste hardloopmemoire is het lopen van mijn eerste marathon: de Marathon van Amsterdam! Mijn vriend fietste mee en stond elke 5 kilometer met zelfgemaakte borden langs de kant en mijn hele familie was aanwezig met spandoeken en champagne. Toen ik was gefinisht, vloog ik de man die mij de medaille overhandigde huilend in de armen. De dag na de marathon belandde ik alleen halsoverkop in het ziekenhuis omdat ik niet meer kon lopen, alleen maar aan het overgeven was en continu wegviel. Dit bleek een virus aan het evenwichtsorgaan te zijn en het herstel hiervan was erg zwaar. Maar het maakt de marathon nog specialer, omdat ik achteraf de marathon dus blijk te hebben gelopen terwijl ik erg ziek was. Ik ben door deze ervaring sterker geworden en luister nu beter naar mijn eigen lichaam.

Met wie zou je echt nog een keertje willen hardlopen?
Het lijkt mij geweldig om een keer Kathrine Switzer en Bobbi Gibb te mogen ontmoeten. Deze vrouwen zijn voorvechters op het gebied van hardloopgeschiedenis en ze hebben het mogelijk gemaakt dat vrouwen ook marathons kunnen lopen. Als historica met een specialisatie in vrouwengeschiedenis lijkt het mij fantastisch om ze ooit te mogen ontmoeten omdat ze zo’n cruciale rol hebben gespeeld in de emancipatie van de marathon. En het zou ooit fantastisch zijn om samen te lopen met Daphne Schippers. Ik heb haar tijdens het EK live mogen zien lopen en dat was fenomenaal! Verder loop ik natuurlijk al vaak samen met mijn grote liefde dus ik heb niet veel meer te wensen.

Wat is jouw gouden hardlooptip?
Verder zou ik je vooral willen aanraden te genieten! Trek je hardloopschoenen aan, ga naar buiten en kijk om je heen! Als je aan het lopen bent, wordt de wereld altijd een stukje beter en mooier en zo vergeet je al je zorgen en problemen.Wees lief voor jezelf en luister naar je eigen lichaam! Ik ben zelf vaak mijn grenzen over gegaan, met alle gevolgen van dien. Werken aan een sterke core is ook erg belangrijk voor tijdens het lopen en een sterke core kan veel blessures voorkomen.

Ik vind het geweldig om Running Girl van de Week te mogen zijn! Hopelijk heeft mijn stukje zoveel mogelijk meiden kunnen inspireren om het beste uit zichzelf te halen! Ik ben in Nieuw-Zeeland druk bezig met het maken van video’s en het schrijven van artikelen die ik op @ultravioletruns en www.ultravioletruns.com zal gaan delen. Hiermee hoop ik mijn passie met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen en zoveel mogelijk mensen te laten zien dat ze meer kunnen dan dat ze ooit voor mogelijk hielden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *